De stad van morgen: #3 Zero Waste


Wanneer:
13 november 2018 @ 19:30 – 22:00
2018-11-13T19:30:00+01:00
2018-11-13T22:00:00+01:00
Waar:
Club Nine, TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Kosten:
€ 7,50
Contact:
architectuurcentrum aorta

AORTA is het onafhankelijk platform voor ontwerp van de leefomgeving van Utrecht. Met een gevarieerde programmering verbindt AORTA de creatieve industrie en wetenschap met (landelijk en stedelijk) beleid, bouwende partijen, lokale initiatieven, bewoners en politiek rond ruimtelijke vraagstukken. Men doet dit samen met een breed netwerk van organisaties, bedrijven, kennisinstellingen en bewonersplatforms.

In een serie lectures over de toekomst van onze leefomgeving worden de uitdagingen voor de stad van morgen ontrafeld. Op 13 november onderzoekt men de mogelijkheden van ontwerp in de circulaire economie.

“Niet alleen onze fossiele brandstoffen zijn eindig. Ook onze grondstoffen voor bouwmaterialen zijn schaars. Bovendien vormt het afval die bij de bouw en sloop vrijkomt een grote aanslag op het milieu. Dit moet anders kunnen. Hoe verminderen we het gebruik van nieuwe grondstoffen? Hoe verminderen we afval en zorgen we ervoor dat we gebruikte bouwmaterialen opnieuw kunnen inzetten? Wat is er nodig om woningen of een hele wijk circulair te bouwen? Wat is de impact van circulaire bouw op onze leefomgeving en hoe kan ontwerp bijdragen aan een logische en aantrekkelijke inpassing? En wat is nodig om de overgang naar circulaire bouw te versnellen?”

Aan de hand van drie korte presentaties worden de mogelijkheden verkend. Verder staat de avond in het teken van een gesprek hoe de opgaven samen verder opgepakt kunnen worden.

Lees verder op: http://www.aorta.nu/agenda/3-zero-waste/