Calendar


mei
15
di
Walking for Drinkable Rivers
mei 15 @ 9:00 am – jul 15 @ 6:00 pm

Drinkable Rivers as indicator for healthy living

Only a few generations ago all rivers were drinkable, now almost none. This is a sign of how we live. Canoeing an entire drinkable river, the Rupert River, in northern Québec Canada for a month taught Li An Phoa the value of relationships for the health of living systems. Years later, she starts her project Drinkable Rivers ™ CC, indicators for healthy living. In this video, she announces her two-months Maas / la Meuse river walk 15 May-15 July 2018. www.DrinkableRivers.org

mei
23
wo
Opruimactie Zwerfafval Leersumsestraatweg N225 – 2e deel @ hoek Schoonoordselaan en de Leersumsestraatweg N225
mei 23 @ 7:30 pm – 9:30 pm

Opruimactie Zwerfafval Leersumsestraatweg!

Op 23 mei a.s. plannen we weer een opruimactie zwerfafval. Het doel is het tweede deel van de Leersumsestraatweg N225 op te ruimen.

Eerder al ruimden we het eerste deel van deze doorgaande weg tussen Doorn en Leeursum op. In anderhalf uur raapten we met 4 man vier volle vuilniszakken troep in de bermen en langs het fietspad.

Helpt u mee?
Heeft u tijd over en zin ons te helpen? Dat zou fantastisch zijn. Vele handen maken namelijk licht werk!

Practisch
We verzamelen woensdagavond 23 mei om 19.30 uur op de Parkeerplaats tegenover het Zonnehuis Doorn. Het betreft de Parkeerplaats op de hoek Schoonoordselaan en de Leersumsestraatweg N225. Wij zorgen voor grijpstokken en vuilniszakken, maar bent u zelf in het bezit van een grijpstok dan is het natuurlijk goed die mee te nemen. Dat geldt ook voor één of meerdere gele veiligheidshesjes, handschoenen en stevige schoenen!

okt
8
ma
Een Week Duurzaam
okt 8 @ 9:00 am – okt 13 @ 5:00 pm

Heuvelrug Energie organiseert onder de titel ‘Een Week Duurzaam’ in de week van 8-13 oktober verschillende activiteiten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In deze week valt ook de Dag van de Duurzaamheid die jaarlijks door Urgenda wordt georganiseerd.

“Willen we de doelstelling van een klimaatneutrale gemeente in 2035 halen, dan moeten we snel aan de slag, met zoveel mogelijk mensen. Daarom zijn we ambitieus en kunnen we nog veel hulp gebruiken.”

Spreekt dit je aan, heb je een goed idee, of denk je dat jouw vereniging of organisatie iets kan bijdragen om deze week tot een succes te maken? Meld je dan aan bij samen@heuvelrugenergie.nl