Gesprek – ‘We zijn allemaal medeverantwoordelijk om het gebied mooi te houden’, en ‘over 50 jaar willen we hier nog steeds zo goed kunnen wonen, werken en recreëren’

 

‘Alleen ga je harder, samen kom je verder’, en ‘als je zelf geen plan hebt, word je onderdeel van het plan van een ander’. Met dit soort praktische noties in het achterhoofd spreken we in de komende maanden met natuurbeheerders, landgoedeigenaren, bedrijven, scholen, zorginstellingen, sportverenigingen, politici, bestuurders over de uitdagende ambitie van bewonersinitiatief GoedVolk om Utrechtse Heuvelrug plasticvrij te maken in 2026. De weerslag van de gesprekken publiceren we op de website van GoedVolk en de sociale media.

 

Janine Caalders, voorzitter van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug,  legt uit wat NPUH is en doet en waarom plastic een vanzelfsprekend thema is.

 

Janine Caalders                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        foto Koen Laureij

 

 

Gerard van Wijk

 

Lees verder

 

 

 

Gesprek – ‘Alleen ga je harder, samen kom je verder’, en ‘als je zelf geen plan hebt, word je onderdeel van het plan van een ander’.

Met dit soort praktische noties in het achterhoofd spreken we in de komende maanden met natuurbeheerders, landgoedeigenaren, bedrijven, scholen, zorginstellingen, sportverenigingen, politici, bestuurders over de uitdagende ambitie van bewonersinitiatief GoedVolk om Utrechtse Heuvelrug plasticvrij te maken in 2026. De weerslag van de gesprekken publiceren we op de website van GoedVolk en de sociale media.

 

In dit eerste gesprek bijten de initiatiefnemers van GoedVolk, Jeroen Beumer en Erwin Hollestelle, het spits af. Wat drijft hen en waarom plastic?

 

Jeroen Beumer (l) en Erwin Hollestelle

 

door Gerard van Wijk

 

lees verder

 

blog – Utrechtse Heuvelrug plasticvrij in 2026