Bijeenkomst: ‘Woerden van het Gas af’ door Heuvelrug Energie


Wanneer:
31 mei 2018 @ 20:30 – 22:30
2018-05-31T20:30:00+00:00
2018-05-31T22:30:00+00:00
Waar:
De Binder
Hoflaan 29
3956 ED Leersum

Op donderdag 31 mei komt (voormalig) wethouder Hans Haring naar De Binder in Leersum om met ons in gesprek te gaan over de Woerdense aanpak. Aanvang 20:30 uur. De toegang is gratis.

Woerden is al enige tijd bezig om in een deel van het Schilderskwartier te kijken hoe woningen daar zonder aardgas verwarmd kunnen worden. Woningen die nu gerenoveerd worden krijgen er een hele nieuwe prefab gevel tegenaan gemonteerd en worden voorzien van een warmtepomp om Nul op de Meter te bereiken. Daar gaat een heel proces aan vooraf. Hans Haring, verantwoordelijk wethouder in de afgelopen vier jaar: “We zijn een jaar geleden met dit proces gestart. Er zijn informatieavonden geweest, nieuwsbrieven verspreid en er is een klankbordgroep in het leven geroepen. Bewoners praten daarin kritisch mee en worden dus uitgenodigd om actief mee te denken. We hebben nog geen onomkeerbare dingen gedaan, maar dat iedereen van het aardgas af moet is onvermijdelijk.”

Nog dit jaar wil Haring een advies aan de gemeenteraad voorleggen over hoe om te gaan met deze warmtestrategie, of het kan en of het een financieel draagbaar alternatief is. Haring voorziet ook veel werk in deze sector. “Wij bekijken ook hoe we hier lokale bedrijven bij kunnen betrekken. De ontwikkelingen komen eraan, zie het als een kans.”

Naast de plannen voor de gasvrije wijk zal Haring ingaan op de actieprogramma’s duurzaamheid van Woerden.