‘Normal is Over’ – Filmvertoning + online nabespreking


Wanneer:
16 april 2020 @ 19:30 – 21:30
2020-04-16T19:30:00+02:00
2020-04-16T21:30:00+02:00
Waar:
SDG House/ Campus Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
Kosten:
11,00

Save the date!

Op donderdagavond 16 april 2020 organiseren SDG House Campus Landgoed Zonheuvel en de Stichting GoedVolk een online nabespreking van de indrukwekkende en internationaal bekroonde film ‘Normal is Over’ van Renée Scheltema. De filmmaker en onderzoeksjournalist neemt vanuit Zuid-Afrika deel aan de online nabespreking.

Als gevolg van Corona is het niet mogelijk de film met alle bezoekers in één ruimte te bekijken. In plaats daarvan vragen we alle deelnemers de film voorafgaande aan de nabespreking zelf, via internet te bekijken. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je van ons de inloggegevens. Je krijgt dan ook de gegevens waarmee je deel kunt nemen aan de online nabespreking op donderdagavond 16 april a.s.

Over de film ‘Normal is Over’

‘Normal is Over’ schetst de oorzaken van onze planetaire problemen: klimaatverandering, het uitsterven van diersoorten, de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, inkomensongelijkheid en de industriële productie van voedsel. Ook het corona virus is een symptoom en komt voort uit de manier waarop we met de aarde omgaan.

De film laat ons de ongelofelijke ingewikkelde knoop zien waarin we als samenleving zitten en leidt ons van oorzaak naar gevolg naar oplossing. Aan welke eindjes we moeten trekken om die knoop weer los te krijgen? Met een diepzinnige en verrassende kijk op ons financieel-economische systeem. De oplossingen liggen binnen handbereik, we moeten ze willen zien en benutten.

“Alleen ga je harder, maar samen kom je verder”

We vertonen de film aan iedereen in Utrechtse Heuvelrug die richting geeft aan de samenleving: beleidsmakers, docenten, ondernemers en wie dit vraagstuk ter harte neemt. We willen bijdragen aan inspiratie, verbinding, bewustwording en dialoog om onze – lokale – samenleving weer een stapje verder te brengen. Ook niet-inwoners van Utrechtse Heuvelrug nodigen we graag uit om de documentaire te beleven.

Praktisch

Voor een kaartje vragen wij €11,00 per persoon. Met uw bijdrage maakt u het niet alleen voor ons mogelijk dit evenement te organiseren, maar steunt u ook Renée Scheltema’s New Normal Foundation: “To create meaningful change for a regenerative planet”

 


>>>  Bestel hier uw kaartjes  <<<

(U wordt doorgeleid naar Eventbrite)


 

 

Meer informatie en achtergronden

Sponsoring