Plogging Utrechtse Heuvelrug 2019


Wanneer:
12 oktober 2019 @ 10:00 – 14:00
2019-10-12T10:00:00+02:00
2019-10-12T14:00:00+02:00
Kosten:
€ 5,00
Contact:
Florian Koopmans

Plogging Utrechtse Heuvelrug 2019 op 12 oktober is de aftrap van het PlasticVrij Festival Utrechtse Heuvelrug. Vanuit vele plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug zijn er startmogelijkheden en starttijden. De eerste lopers worden om 12:50 op het festivalterrein in het centrum van Doorn verwacht. Zij hebben dus volop publiek bij de finish! Tegelijkertijd is er het vertrek van een Ploggers groep in Doorn, dit vormt startschot van het PlasticVrij Festival voor alle andere bezoekers!

“Ehm, plogging?”

Plogging is begonnen in Zweden en is een samenvoegsel van het Zweedse woord Plocka up (oprapen) en jogging. Plogging is goed voor het milieu, goed voor je conditie en goed voor de toekomst.

Hou jij ook van hardlopen en stoor jij je ook aan zwerfafval in de natuur? Iedereen die kan hardlopen is van harte uitgenodigd. Ben je geen hardloper, ‘Pliken’ (Ploggen en Hiken) of ‘Plandelen’ (Ploggen en wandelen) mag natuurlijk ook. Elke deelnemer ontvangt een starterspakket en onderweg is er wat te eten en drinken.

Plogging Utrechtse Heuvelrug is een nieuw loopevenement, waarin het verzamelen van (zwerf)afval centraal staat. Plogging Utrechtse Heuvelrug 2019 is onderdeel van het PlasticVrij Festival Utrechtse Heuvelrug. Onze ambitie is om de Plogging Utrechtse Heuvelrug te laten uitgroeien tot het grootste Plogging evenement in de wereld en hiermee het officieuze wereldrecord te verbeteren. Hiervoor willen we in het jaar 2026 maar liefst 2026 Ploggers op de been te brengen. Waarom in 2026? Omdat we in dat jaar de Utrechtse Heuvelrug ontdaan willen hebben van plastic. In de tussenliggende jaren hopen we door bewustwording elk jaar minder afval in te zamelen.

Starten op de plek van jouw keuze

Voor de Plogging UH kan gestart worden op verschillende locaties op de Utrechtse Heuvelrug, op deze locaties kan je vanaf 10:30 uur een startpakket afhalen. Vanaf het startpunt kan je aansluiten bij een groep lopers die een vaste route lopen naar het centrale plein van het plasticvrij festival in Doorn. Maar je mag de route ook zelfstandig of in een klein gezelschap lopen, je kan hiervoor ook een vrije route kiezen. Bij het startpunt en onderweg is voor de Ploggers op verschillende plekken koffie en thee voor de deelnemers verkrijgbaar.

Het starpakket bestaat uit:

 • Een unieke gepersonaliseerde Plogging UH token (bij inschrijving voor 1 oktober)
 • Een afvalzak
 • Consumptiebonnen voor koffie / thee onderweg
 • Een routekaartje

Voor jouw veiligheid

Wij maken gebruik van de openbare weg, deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor een reflecterend hesje voor een goede zichtbaarheid. Uiteraard zijn de verkeersregels van kracht bij gebruik van de openbare weg.

Plogging Utrechtse Heuvelrug 2019 In het kort:

Starten vanaf Amerongen (route ca.12 km), Leersum (route ca.8 km), Maarn (route ca.6 km), Driebergen (route ca.7 km) of Doorn (Let op afwijkende starttijd, diverse routes vanaf 2 km). Of vrije routes met aankomst in Doorn

 • Routes komen voor aanvang beschikbaar als gps download file (gpx format)
 • Startijd 10:30 uur gezamenlijk of tussen 10:30 en 12:00 uur individueel.
 • Centrale start Doorn en opening plasticvrij festival 12:50 uur.
 • Aankomst in Doorn tussen 12:50 en 15:00 uur.
 • Consumpties onderweg bij onze ‘plasticvrij partners’
 • Je loopt op en nabij de openbare weg, deelnemers zorgen zelf voor een reflecterend hesje
 • Je doet mee aan een uniek, niet eerder op deze schaal georganiseerd evenement, leuk en nuttig!
 • De startpunten zijn na afloop bereikbaar met OV bussen, van Doorn naar startpunt Maarn rijden pendelbusjes

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor deelname aan Plogging Utrechtse Heuvelrug 2019, bezoek dan onze onze speciale aanmeldpagina. Heb je nog vragen of wil je eerst nog wat meer weten? Bezoek dan onze onze Plogging FAQ-pagina voor meer informatie!