Aciviteiten Calendar


mei
23
do
Follow Up Werkgroepen Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij @ Tenniscenter Heuvelrug
mei 23 @ 20:00 – 22:00

Samenwerken aan het terugdringen van plastic

Voor de werkgroepen Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij is een volgend samenkomen gepland. De sessie vindt plaats op donderdag 23 mei.

Let op! Anders dan de vorige keren, is de bijeenkomst dit maal in het Tenniscenter Heuvelrug. We beginnen om 20.00 u. Binnenlopen kan vanaf 19.30 u.

We gaan ervan uit dat alle werkgroep leden komen. Mocht je nou onverhoopt toch verhinderd zijn, dan stellen wij een berichtje op prijs aan info@goed-volk.net.

Verder rekenen wij erop dat iedere werkgroep een korte status update voorbereidt voor wat betreft de activiteiten die lopen (maximaal 5 tot 10 minuten). Wij zorgen voor een beamer. Mocht je daarvan gebruik willen maken, laat ons dat dan graag vooraf nog even weten. De presentaties bepalen mede de agenda van de avond.

Tot slot: wie niet eerder heeft deelgenomen of niet tot een werkgroep behoort, geen probleem, in tegendeel, kom vooral. Er is die avond alle gelegenheid om je te oriënteren en aansluiting te zoeken bij een activiteit. We kunnen nog vele talenten gebruiken.

 

jun
4
di
Preuvenement A8 @ Kwekerij A8
jun 4 @ 19:30 – 21:30

Duurzaam en lokaal geproduceerde groenten

Om meer te leren over de oorsprong van biologisch verbouwde groenten zijn wij op dinsdagavond 4 juni uitgenodigd op de A8 Kwekerij, gelegen aan de rand van Doorn. Willem en Laetitia ’t Hooft kweken en verkopen hier hun biologische groenten, kruiden en bloemen.

Beide ondernemers delen hun visie op het vak met ons. Onder meer vertellen zij over het werken zonder bestrijdingsmiddelen, de functie van kringlopen, het veredelen van zaden en de invloed van de seizoenen.

Verder zullen Willem en Laetitia ons vertellen over hun filosofie en de dilemma’s die zij ontmoetten sinds zij besloten ‘met respect voor de aarde’ te willen werken. Na een rondleiding over het bedrijf sluiten we af met een biologisch drankje en hapje van eigen bodem.

Vind je het leuk om meer te leren over biologische voeding die met zorg voor onze Utrechtse Heuvelrug wordt gekweekt? En spreekt het je aan hierover met gelijk gestemde Heuvelruggers in contact te komen? Meld je dan aan voor het Preuvenement A8 via info@goed-volk.net

Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

 

jun
13
do
PlasticVrijChallenge: Uitreiking certificaten en schildjes aan de koplopers @ Parkhuys Rosarium
jun 13 @ 09:00 – 10:15

Op dit moment verzinnen verschillende organisaties, scholen en verenigingen op de Utrechtse Heuvelrug hoe zij het plasticgebruik in hun bedrijfsvoering kunnen terugdringen.  Het resultaat van hun denkwerk leggen zij vast in zogenaamde ‘Plasticvrij Pledges’, filmpjes waarop zij plechtig beloven niet alleen met het reduceren van plastic aan de slag te gaan, maar ook welke concrete plastic items zij uit de bedrijfsvoering zullen verwijderen.

Een groep van ongeveer 15 organisaties is de PlasticVrijChallenge inmiddels aangegaan. Op 13 juni a.s. zetten wij deze groep ‘in het zonnetje’. Niet alleen krijgen de deelnemende organisaties een prachtig Certificaat uitgereikt, ook ontvangen zij dan de officiële, PlasticVrijChallenge plaquette. Een begeerlijk, circulair schildje!

Natuurlijk is het leuk de uitreiking plaats te laten hebben met publiek. Dus ben je in de gelegenheid even te komen, dan ben je van harte uitgenodigd!