Aciviteiten Calendar


jan
21
di
Plasticvrij: Waar begin je aan? @ Bibliotheek Idea Zeist
jan 21 @ 20:00 – 22:00

Op dinsdagavond 21 januari 2020 organiseert de werkgroep Afval (een project onder de paraplu van Samen Duurzaam Zeist) een inspiratie-avond over plasticvrij leven en hoe je voorkomt dat plastic maar één maal gebruikt wordt.

Doel: bezoekers bewust maken van het onnodig gebruik van plastics (en de consequenties daarvan in ons milieu en samenleving) en een handreiking te geven om met minder plastic (verpakkings)materialen toe te kunnen. Er zijn boeiende sprekers die vanuit hun eigen ervaring vertellen en praktische tips geven.

Daarnaast wil de werkgroep Afval ook duidelijk maken waar zij in Zeist mee bezig is. Zo wordt het startschot gegeven voor de Zeist PlasticVrij Challenge waarbij organisaties uitgedaagd worden om het gebruik van plastic uit hun bedrijfsproces te verwijderen.

Houd de site in de gaten voor het meest actuele programma.

apr
16
do
Filmvertoning: ‘Normal is over’ @ SDG House/ Campus Landgoed Zonheuvel
apr 16 @ 19:30 – 22:15

Save the date!

Op donderdagavond 16 april 2020 organiseren SDG House Campus Landgoed Zonheuvel en GoedVolk een screening van de indrukwekkende en internationaal bekroonde film ‘Normal is over’. De uit Zuid-Afrika afkomstige filmmaakster en onderzoeksjournalist Renée Scheltema is aanwezig om haar film in te leiden en met het aanwezige publiek na te bespreken.

Over de film ‘Normal is over’

‘Normal is over’ schetst het complete verhaal van klimaatverandering, het uitsterven van diersoorten, de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, inkomensongelijkheid en de industriële productie van voedsel. Van oorzaak naar gevolg naar oplossing. De film laat ons de ongelofelijke ingewikkelde knoop zien waarin we als samenleving zitten. En aan welke eindjes we moeten trekken om die knoop weer los te krijgen. Met een diepzinnige en verrassende kijk op ons financieel-economische systeem.

“Alleen ga je harder, maar samen kom je verder”

We organiseren de screening voor inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, maar nodigen vooral ook beleidsmakers, docenten en andere mensen ‘die richting geven aan de samenleving’ uit om de film met ons te komen ‘meemaken’. Door inwoners en beleidsmakers samen te brengen en in gesprek te brengen over de film, beogen we mensen niet alleen persoonlijk te inspireren. Het doel is vooral, om via de ontwikkeling van bewustzijn en dialoog, de samenleving als geheel weer een stapje verder te brengen. Overigens, woont u niet op de Utrechtse Heuvelrug, maar wilt u de film toch graag zien, dan bent u natuurlijk van harte uitgenodigd ook te komen.

Praktisch

De verkoop van kaarten verloopt via Eventbrite. Voor een kaartje vragen wij €11,00 per persoon. Middels uw bijdrage maakt u het niet alleen voor ons mogelijk de filmavond te organiseren, maar steunt u ook Renée Scheltema’s New Normal Foundation: “To create meaningful change for a regenerative planet”

 

 

 

 

——————————————————————

Meer informatie en achtergronden

Sponsoring

  • Wilt u uw naam aan dit evenement verbinden? Heel graag! Neem contact met ons op voor een afspraak via info@goed-volk.net.